Get Adobe Flash player

E-Novice

Kraj:
Email:SREDA    26.8.    20.30    POD RADARJEM

MC Sašo Stare, Eva Virc, Kaja Grozina, Matevž Baloh, Blendor Sefaj, Renato Volker Rene

 


»Zadnjič me je klical bivši, ful pijan, in je reku: 'Želim ti vse najslabše v življenju.' Zgleda, da hoče, da sva spet skupi.« (Kaja Grozina)


Obstaja fantastična podtalna scena stand up komikov, o katerih ni veliko slišati, ker brenčijo »pod radarjem«. Nekateri so že zdavnaj zasloveli in se na oder povzpnejo le za redke priložnosti. Spet drugi so na samem začetku svoje poti. So pa tudi tisti, ki so nekje vmes. Tuhtajo, si zapisujejo in pred maloštevilno publiko preverjajo vrednost svojih domislic. Se kalijo - pod radarjem.

Na Festival Lent smo tokrat povabili zmagovalce prejšnjih let v kategoriji Mlade nade in vam jih pod vodstvom izkušenega komika Saša Stareta predstavljamo v vsem njihovem sijaju!

Z nami bodo: Blendor Sefaj (2019), Matevž Baloh (2018), Kaja Grozina (2017), Eva Virc (2015) in praporščak Renato Volker Rene.


Blendor Sefaj

Je Albanec v Sloveniji, Slovenec na Kosovu in na splošno izgubljen v življenju. Je nekdo, za katerega si že slišal, vendar ga ne poznaš. Njegovo ime pove vse, kar je potrebno vedeti o njegovem humorju: eklektična mešanica zgodb, šal in razmišljanj iz vidika osebe, ki je magnet za bizarno.

Matevž Baloh

je stand-up komik, ki… ki se rad pritožuje. Kaj mu gre na živce? Pravo vprašanje bi bilo: kaj mu ne gre na živce? Prav v vsaki temi bo našel nekaj, čez kar se bo lahko pritoževal. Njegovi bližnji pravijo, da je to njegov dar in istočasno tudi prekletstvo. Posledično bližnjih nima več, presenetljivo pa se nad tem ne pritožuje prav veliko. Matevž ima vsega »poln kufer«, zato je trenutno v fazi nakupa dodatne prtljage. Rad nasmeji ljudi, ker smeh je pol zdravja, za drugo polovico pa morate imeti denar. Smeh tudi pomaga pri vsakem problemu, razen če je ta problem v spalnici. Tam se smehu izogibajte. Matevž bo blagodejno vplival na vaše zdravje, če po nastopu ne boste boljše volje, Vam bo Matevž denar osebno vsdzhr...

Kaja Grozina

»Zadnjič me je klical bivši, ful pijan, in je reku: 'Želim ti vse najslabše v življenju.' Zgleda, da hoče, da sva spet skupi.«

Eva Virc

S stand upom se ukvarja šele krajši čas, vendar je v tem času že obiskala številne odre po Sloveniji in po svetu, med drugim Royal national theatre v Londonu, kjer si je ogledala predstavo Fantom iz opere. V prostem času se sprašuje, kaj ljudje počnejo v prostem času, rada bere podnapise in ne mara romantičnih sprehodov po plaži. Pohvali se lahko z eno še živečo mačko in tremi medaljami Zlati sonček.

Renato Volker Rene

Ko varaš ženo z njenim ljubimcem, pa nisi Francoz, si lahko samo Renato Volker Rene, umetnik politike življenja.

 


Partnerske organizacije