Get Adobe Flash player

E-Novice

Kraj:
Email:


StandUpFest | Program

Mednarodni oder stand up komedije na Festivalu Lent je od leta 2007 sestavni del programa Festivala Lent in po obsegu programa ter trajanju velja za največji  oder stand up komedije v Sloveniji in precej širše v Evropo. Je nekakšen pobudnik ter revijalni pregled pričetka razvoja stand-up komedije v Sloveniji in celotnem prostoru bivše Jugoslavije. Občinstvo ima edinstveno priložnost v 16 večerih videti več kot 50  najboljših akterjev, ki nastopajo v tem vedno bolj priljubljenem žanru komedije. Za njegovo popularnost in vse bolj množično obiskanost v Slovenji ima velike zasluge tudi prav ta festivalski oder.  Program nastaja v organizaciji kluba stand up komedije, kjer z izobraževanjem stand up komikov, organizacijo dogodkov, promocijo in mednarodnim mreženjem, skrbimo za razvoj pri nas še zmeraj mladega žanra komedije.

V letu 2011 smo uresničili že nekaj let zastavljeni cilj, gostiti nastopajoče prav iz vseh držav, ki so nastale na območju nekdanje Jugoslavije. Narode nekoč  skupne države na Festivalu Lent  povezuje prav duhoviti in pronicljivi žanr, ki se realizira skozi izražanje osebnega stališča in aktualno družbeno kritiko.  Gostimo tudi angleško govoreče komike, ki prav tako navdušuje vedno bolj zahtevno Lentovsko publiko. Pomembno pravilo, ki velja za nastopajoče je, da vsako leto nastopijo z novo vsebino. Na ta način spodbujamo napredek, publiki pa omogočimo zanesljivo nov program.

Od 2010 leta naprej smo direktni partner srbske organizacije STANDUP.RS , katere nastanek smo spodbudili in s tem pričeli redna zelo uspešna obojestranska gostova.

V letu 2012 Oder stand-up komedije prerašča v partnerski festival festivala Lent, in prevzema nov  naziv StandUpFest in s tem široko odpira vrata stand-up komikom iz Evrope in celega sveta.

Dejstvo, da po številu večerov in številu nastopajočih, sodimo med pet največjih evropskih festivalov žanra stand up komedije, nas je  spodbudilo, da se odločimo organizirati noč stand up komika, ko bo v revijalnem programu nastopilo 10 izbranih komikov, s svojim 10 min the best of materialom.

Ta večer bomo podelili nagrado žirije in nagrado publike.

Nagrada žirije je kamera in nagrada publike je sistem dveh brezžičnih mikrofonov, kar sta najpomembnejši sredstvi za delovanje stand up komika.

Žirija so

Darka Zvonar Predan, novinarka

Vesna Spreitzer, novinarka, pisateljica

Nikola Zavišić, režiser

Nino Bantić, novinar, komik, vodja projketa London calling

Tadej Toš, igralec, stand up komik

Željko Vukmirica, igralec, docent na ADU,